Blog

Stratégiafejlesztés workshop

Sziasztok!

Bár tegnap hivatalosan lezárult a Tőzsdetanonc program, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne maradna meg az együttműködés csapattársaimmal és Viktorral. Ám a tegnapi nap sok szempontból különleges volt és szeretném megosztani Veletek is.

Reggel negyed hétkor indultunk el Budapestről Domival, Bencével és Beliánnal, az úticél Balatonfüred volt. Ugyanis az Aura Hotel Balatonfüred adott otthont annak a workshopnak, amelyen mindkét csapat bemutatta az általuk fejlesztett stratégiákat, és mindenki egyénileg a saját üzleti tervét.

Nyolc óra után pár perccel összegyűltünk a lobby-ban, itt találkoztunk Viktorral, Márkkal és Vikivel. Egy félórás szállodaigazgatói körbevezetés után pedig elfoglaltuk helyünket a szálloda 210-es szobájában és megkezdődött a munka.

Itt még kipihetnek és vidámak voltunk. Később már csak vidámak : D

A szobában pogácsa, csokis sütemény, Thoreau víz és üdítők vártak ránk, egytől egyig kifogástalan minőségben.

Ez fogadott minket, amikor beléptünk a szobába... Nem rossz : D

A prezentálás a stratégiákkal kezdődött. A mi csapatunk adott elő először, bemutatva az NFP és FTSE stratégiáinkat. Ezután a Belián által vezénylet csapat következett, akik nem kevesebb, mint három stratégiát hoztak, egyet szintén az FTSE-re, egyet NZD/CAD-ra és egyet EUR/USD-re. A két csapat prezentációi majdnem 4 órán keresztül tartottak, természetesen sok kérdés felmerült mindenkiben, Viktor pedig részletekbe menően értékelte az alkotásokat – mindegyikkel meg volt elégedve.

13 óra körül a lobby-ból nyíló L’aura étterembe mentünk, ahol 3 fogásos ebéd várt ránk.

Az ebéd laktató volt, és mindenekelőtt pont olyan finom, mint amennyire jól is néz ki. Egy gyors tejeskávé után folytatódott a workshop, immár az egyéni üzleti tervekkel.

Érdekes volt látni, hogy ki hogyan képzeli el a jövőjét, hogyan szeretné az elmúlt 5 hónapban megszerzett tudást hasznosítani. Márk például a tőzsdén felhalmozott tőkéből vállalkozást szeretne indítani Szerbiában, de többségünknek a főállású traderré válás a cél.

A második etap nagyjából 18 óráig tartott. Ezután nem volt más dolgunk, mint átvenni a fürdőruhánkat, és néhány szauna-merülőmedence kör után beülni a jacuzziba (én még egy búzasört is bevállaltam, ugyanis nagyon jó kézműves söröket tartanak a lobby-ban található Bubble Barban).

Este nyolc körül még ellátogattunk a füredi Hatlépcsős étterembe, ahol egy velős pirítóssal illetve zsíroskenyérrel fejeltük meg az amúgy is zseniálisra sikeredett napot.

Ezúton szeretném megköszönni az Aura Hotelnek a lehetőséget, hogy helyet adtak a workshopnak, és természetesen Viktornak, nem csak a tegnapi napot, hanem mindent, amit a Tőzsdetanonc program életre hívása óta kaptunk tőle.

Kereskedői tapasztalatok

Sziasztok!

Az elmúlt időszak igen sűrűre sikeredett – a félév végi vizsgák átvészelése óta a csapatommal a stratégiafejlesztésnek szenteltük minden szabad percünket, ennek eredményeként a tegnapi workshopon úgy érzem, nem kellett szégyenkeznünk. Erről a másfél hónapról szeretnék mesélni kicsit.

“Kereskedői tapasztalatok” bővebben

Az első négy hét tapasztalatai

Sziasztok!

Az első képzés óta eltelt majdnem négy hét, csütörtökön jön a következő tanfolyam!

Elég sűrű volt számomra az  elmúlt egy hónap, de igyekeztem minden nap leülni és kereskedni. Menet közben rengeteg kérdés vetődött fel bennem, melyekre Viktortól és csapattársaimtól  kaptam válaszokat. Ettől függetlenül még nem mondhatom, hogy a követett stratégiákat teljesen magabiztosan tudom lekereskedni, de nagyrészt már csak a rutin hiányát érzem – az pedig idővel úgy is kialakul 😀 . “Az első négy hét tapasztalatai” bővebben

YouTube csatorna és egyéb infók

Sziasztok!

Elindítottam a Youtube csatornámat, ide is fogok feltölteni beszámolókat a kereskedővé válásról.

Ezen túl megjelent már három csapattársamról és rólam egy bemutatkozó cikk Viktor oldalán, melyet ide kattintva érhettek el. Jönnek a többiek is nemsokára.

Jövő héten érkezik egy videó, amely a holnapi fotózást és ismerkedést mutatja majd be, illetve írásos beszámolók a pénteken és szombaton megrendezésre kerülő első tanfolyami hétvégéről.

Hogyan lettem tőzsdetanonc?

Oké, kezdjük az elején. Mint a bemutatkozásomban is említettem, mindig is érdekelt a pénzügy. Ezért döntöttem úgy, hogy ezen a területen tanulok tovább. A Corvinuson töltött második félévben kezdett igazán érdekelni a tőzsde, amikor pénzügytanból és vállalati pénzügyekből többek között  részvényekről, kötvényekről, arbitrázsról és hasonlókról tanultunk. Mivel a tananyag nem merült el részletesen  a témában, nekiálltam az iskola könyvtárában szakirodalom után kutatni. Átrágtam magam néhány könyvön, keresgéltem az interneten, de igencsak elveszettnek éreztem magam. Jóformán azt sem tudtam, hol fogjak neki a keresésnek, mit keressek egyáltalán. A könyvek, amiket olvastam (Nicolas Darvastól, Jason Zweigtól többek között) érdekesek voltak, de nem segítettek elindulni. Egyáltalán hogy tudok én mondjuk egy részvényt venni? Milyen számlát kell nyitnom ehhez? Kérdések tömkelege cikázott át az  agyamon. Végül letettem arról, hogy a tőzsdén kereskedjek. Úgy gondoltam, majd olyan munkahelyet keresek magamnak, ahol közel kerülhetek a tűzhöz, és ott ellesem majd a tőzsdei kereskedés gyakorlati fortélyait. “Hogyan lettem tőzsdetanonc?” bővebben